Wellness weekend

Sauna

Een weekend wellness klinkt bij de meeste mensen als muziek in de oren. Dat is ook wel logisch want wellness weekend zorgt voor ontspanning, verzorging en een sociaal uitje. Heerlijk ontspannen in de sauna of een stoombad en vervolgens even zwemmen of genieten van een massage is echt een goede manier om lekker tot rust te komen. Daarom wordt ook ieder jaar een weekend wellness steeds populairder bij de mensen en groeien de faciliteiten ook mee.

Voordelen van een wellness weekend

Een wellness weekend is niet alleen leuk maar het is ook daadwerkelijk gezond voor je. Het zorgt namelijk voor mentale en fysieke ontspanning en het dient als een sociaal activiteit. Aangezien wij Nederlanders over het algemeen vaak enorm druk hebben, valt er bij een weekend wellness ook een stukje stress en druk van je af. Dat zorgt ervoor dat je weer opgeladen kan worden en na het weekend er weer fris en fruitig tegen aan kunt.

Tips voor een weekend wellness

Als je nog nooit naar een wellness bent geweest zijn er van te voren wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

  • Bloot: Als je tijdens een weekend wellness gebruik wilt maken van je badkleding, is het verstandig om van te voren te controleren als het wel mag want bij de meeste hotels is het niet toegestaan. Bij de meeste faciliteiten mag je namelijk alleen maar gebruik maken van je badjas, handdoek en badslippers.
  • Hygiëne: Ben je uitgezweet in de sauna of uit gedobberd in het Turkse stoombad? Zorg er dan voor dat je na gebruik jezelf altijd afspoelt in de douche die daar naast staat. Hygiëne is tijdens een wellness weekend enorm belangrijk en daarnaast is het ook goed voor je. Het zorgt er voor dat je poriën sluiten en dat je niet meer na gaat zweten.
  • Scheren: Vergeet jezelf niet te scheren, doe dat ongeveer een halve dag van te voren. Zo voorkom je irritaties en kan dat zeer vervelend zijn. Jezelf tijdens het bezoek scheren in één van de douches is niet netjes.
  • Alcohol: Nuttig geen alcohol op de dag er voor of op dezelfde dag. Want een kater in combinatie met de sauna kan echt niet! Het gaat enorm stinken en je droogt nog meer uit. Zorg er voor dat je goed water drinkt op de dag zodat je lichaam in alle rust goed kan reinigen.
  • Observeren: Tot slot maar misschien wel de belangrijkste tip, kijk niet te veel naar andere bezoekers en vooral niet staren. Zorg er voor dat je met jezelf bezig bent niet te veel met de andere mensen.

Lijkt het je een heerlijk en rustgevend gevoel om op een weekendje wellness te gaan maar haak je af op de kosten? Neem dan een kijkje op Kortingsbonsauna.nl want waarschijnlijk staat er ook een leuke aanbieding voor jou bij!

Contact

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.