Verschillende haarstijlen

Kleding maakt de man wordt vaak gezegd, maar eigenlijk is de haarverzorging net zo belangrijk. Als je iemand strak in het pak ziet rondlopen met haar groezelig haar van tot over zijn schouders, dan zal je toch raar opkijken immers. Het belang van een goede knipbeurt voor je haar, maar ook een goede scheerbeurt voor je baard en snor moeten niet onderschat worden. Een kort kijkje naar de geschiedenis laat dit zien.

Vrijwel iedere politiek leider in de geschiedenis van de mensheid was goed faciaal behaard. Hoewel het vandaag de dag misschien niet zo in de mode is, straalt een baard volgens vele nog altijd veel kracht en macht uit. Denk aan mannen als Theodore Roosevelt, Fidel Castro, of Harold Blauwtand. Hun uiterlijk wordt flink beïnvloed door het haar op hun gezicht en daarmee wordt ook het beeld dat ze uitstralen flink veranderd. Waar Roosevelt zich laat zien als een echte gentleman met zijn snor, is het bij Fidel Castro juist het beeld van de revolutionair met lange baard en sigaren dat tot de verbeelding spreekt. Harold Blauwtand straalt natuurlijk het echte stereotypische idee van een Viking uit.

Maar ook het haar bovenop het hoofd is in de geschiedenis niet onbelangrijk geweest. Misschien het meest duidelijke voorbeeld is koningin Marie-Antoinette. Terwijl het Franse volk druk bezig was met overleven en in grote armoede tot een opstand overging, was Marie-Antoinette vooral bezig met haar haar de meest bijzondere vormen geven. Het is iets waar ze vandaag de dag nog altijd voor wordt herinnerd. 

Deze paar voorbeelden laten zien wat voor belangrijke rol haar in onze samenleving speelt en het is daarom belangrijk om te zoeken naar een goede kapper delft en alleen te kiezen voor top haarverzorging delft. Hoewel je misschien niet het zo extravagant hoeft te maken als Marie-Antoinette, is het toch goed om verzorgd voor de dag te komen.