Tips voor een goede haardag

Iedereen heeft wel eens last van een slechte haardag. Net als een goede huidverzorging is het belangrijk om je haar te verzorgen. Zo bestaan er verschillende manieren om zo veel mogelijk weg te blijven van slechte haardagen. Met de volgende tips kan er meer volume in het haar worden veroorzaakt en zal het haar dan ook sneller groeien. 

Leer je haar goed kennen om de juiste acties te ondernemen voor de beste haardagen. 

Olie en warmte

Nu de winter onderweg is en het kouder wordt, krijgen steeds meer mensen last van pluizig haar. Voor sommige mensen helpt warmte tegen pluizig haar, zoals de föhn op de heetste stand of een krultang door het haar heen halen. Vrouwen met dik en pluizig haar mogen dan ook veel olie gebruiken. Vaak worden vrouwen bang dat hun haar vettig wordt en houden ze het dan liever pluizig. Pluizig haar kan moeilijk in model gebracht worden, waardoor vrouwen hun haar opnieuw gaan wassen. Door het haar veel wassen zal het pluiziger worden en sneller gaan afbreken. Wat olie en warmte kan al veel doen tegen pluizig haar. 

Niet kammen na wassen

Wat veel mensen doen na het wassen van hun haar is het haar kammen. Door het natte haar te kammen kan de kam/borstel niet goed door het haar heen gaan. Het haar wordt afgebroken, waardoor er sneller gespleten punten ontstaan. Ook zal het haar erg pluizig worden, zodra het droog is doordat het afgebroken is. 

Tip: Was het haar overdag of in de ochtend en kam het haar niet wanneer het nat is. 

Föhn het eerst goed droog en haal daarna een kam doorheen om het haar in model te krijgen met de kam/borstel en föhn. Probeer te voorkomen om met nat haar te slapen. 

Volume creëren 

Wat meer volume in het haar is iets wat iedereen stiekem wel wilt. Voor sommigen is het erg lastig om met hun eigen haar volume te creëren wat de hele dag goed blijft zitten. 

Zo zijn er veel producten die gebruikt kunnen worden om dat volume te creëren voor een goede haardag. Allereerst is het goed om volume shampoo te gebruiken. Zo bestaan er shampoo’s die ervoor zorgen dat het haar erg zwaar wordt. Met volume shampoo wordt er meer volume gecreëerd in het haar. 

Het volgende product is een haarmousse of een volumespray. Gebruik deze producten bij de haaraanzet zodat er gelijk meer volume wordt gecreëerd. Pas wel op dat er niet te veel aangebracht wordt, omdat het haar anders vettig eruit kan zien. 

Wat ook toegepast kan worden is touperen. Pak een kam of borstel en kam het haar richting de haaraanzet, zodat het haar getoupeerd wordt.

Kam aan het eind van de dag voorzichtig het getoupeerde haar, zodat het niet warrig blijft.  

Haarmaskers

De laatste tip voor gezond haar zijn haarmaskers. Gebruik 1 keer per week een haarmasker om het haar een boost te geven en de juiste voeding die het haar nodig heeft. 

Een haarmasker kan gebruikt worden na het gebruik van shampoo. Een haarmasker moet aangebracht worden op vochtig haar, zodat het goed kan intrekken. Daarbij is het belangrijk om het masker aan te brengen op de haarpunten en de lengten van het haar. Vermijd de aanzet van het haar om vettig haar te voorkomen. Op de verpakking staat hoe lang het masker moet intrekken voordat het uitgespoeld moet worden. 

Er zijn veel verschillende haartypes met verschillende eisen, maar zo zijn er ook veel verschillende haarmaskers die de verschillende haartypes zullen verzorgen.