Draag altijd goede sokken

Het dragen van goede sokken is belangrijk. Je denkt misschien van niet, maar in welke schoenen en bij welke eventuele sport dan ook, het dragen van de juiste sokken kan een groot verschil maken. Zeker wanneer het gaat om sporten. Ga je graag wandelen, hardlopen, tennissen of fitnessen, draag dan altijd de juiste sokken. Voor sporten waarbij er veel druk op je voeten komt te staan zijn er speciale sokken gemaakt met bepaalde punten in de stof die bijvoorbeeld verdikt zijn om voor meer stevigheid te zorgen. Ook zijn sportsokken gemaakt van een stof wat gemakkelijk vocht afvoert. Zo is de kans op blaren een stuk kleiner. Wanneer je eenvoudige basic sokken draagt tijdens het sporten is de kans dat er blaren ontstaan een stuk groter.

In je sneakers kun je speciale sneakersokken dragen. Dit zijn lage sokken, ook wel enkelsokken, die niet of nauwelijks boven de schoen uitsteken. Hoewel een sok tegenwoordig best gezien mag worden en het zelfs best hip is om je sokken duidelijk te laten zien, kiezen de meeste mensen er toch nog steeds voor om sneakersokken te dragen in sneakers. Ben jij ook iemand die graag van dit soort enkelsokken draagt? Kies dan voor sneakersokken van een stevige stof wat veel vocht opneemt. Zo loop je met een veel fijner gevoel in je sneakers dan wanneer je voor een dun sokje gaat die weinig vocht kunnen opnemen.

In huis draag je natuurlijk graag van die heerlijke huissokken. Deze sokken zijn vaak van een net iets dikkere stof en in de meeste gevallen zijn ze aan de onderkant voorzien van antislip. Het dragen van antislip huissokken is absoluut aan te raden. Er gebeuren jaarlijks enorm veel ongelukken in huis omdat mensen uitglijden over een gladde vloer of van de trap. Je kunt daarbij erg naar ten val komen en het kan echt vervelend aflopen. Sokken zonder antislip zijn erg glad. Draag in huis altijd antislip sokken en je zal direct het verschil merken. Veiligheid voor alles!