De zomer komt eraan: tips voor een goede voorjaarsschoonmaak

De tijd is weer aangebroken om alle winterkleding uit de kast te halen en de lente- en zomerkleding van je kind erin te ruimen. Hieronder vind je een aantal handige en praktische tips hoe jij kinderkleding zo efficiënt mogelijk voor elkaar kunt krijgen. Lees hieronder verder!

Plannen

Het is handig om dit in het voorjaar en in het najaar te doen. Begin niet te vroeg met alles wegpakken: het weer in Nederland blijft vol verrassingen zitten, het kan dus soms nog weleens wisselvallig zijn. Niet heel handig wanneer je álle warme kleding weggepakt hebt en er is koud weer opkomst.

Stuk voor stuk

Zie je door de bomen het bos niet meer? Probeer het overzicht te houden. Dit doe je door de kast telkens in gedeeltes aan te pakken. Wanneer je een gedeelte hebt gedaan, ga je door met het andere gedeelte. Zo houd je voor jezelf bij wat je al wel en nog niet gedaan hebt.

Vraag je kind

Weet je niet wat je wel of niet weg kan doen? Vraag het aan je kind! Je kind weet zelf heel goed wat hij of zij niet meer aan wil trekken. Het is altijd goed om kleding achter de hand te hebben, maar van een uitpuilende wordt niemand vrolijk. Lever goede kleding dat niet meer gedragen wordt in, en gooi niet meer draagbare kleding weg.

Nieuwe kleding

Tegenwoordig zijn er steeds meer winkel die zich enkel richten op de verkoop van kinderkleding of babykleding. Naast de fysieke winkels zijn er ook veel online webshops. Neem je kind mee naar de winkel, of bezoek samen een online webshop voor leuke, fleurige of stoere nieuwe kleding!

Contact

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.