De modetrends voor meisjeskleding

Elk jaar zien we andere kleuren en materialen rondom de modetrends voor meisjeskleding. Dit jaar draait het écht om aardetinten. We gaan massaal ‘back in time’ en ‘back to nature’! Als je de collecties ziet dan zie je de prachtige tinten die voorkomen in de natuur. De combinaties van de materialen die gebruikt zijn zijn warm. De stijl die we zien is een mix van de jaren ‘70. Coltruien, flares en corduroy, het past allemaal bij dit seizoen.

De kleuren van dit najaar

Doordat er zoveel in de winkels hangt met aardetinten, zijn kledingcombinaties nog makkelijker te maken. We zien warme, natuurlijke kleuren als bruin, blauw, roestrood, geel, crème, beige, mosgroen en roze, van zacht poeder roze tot fel pink.
Toch springt er één kleur echt uit, namelijk de kleur roest. Roest is bijzonder goed te combineren bij alle andere herfsttinten, en is dus ook in elke outfit toe te passen. De basis van de kleding is vaak wat donkerder, maar met het herfstachtige palet van kleuren compenseer je dat eenvoudig.

Veel gebruikte materialen

Qua materiaal zijn er veel ribcord en fluffy stoffen te zien, zoals bont en borg in uiteenlopende kleuren. Borg is kort bont en lijkt op een schapen vachtje. We zien daarnaast weer velours en voor het eerst dit jaar de tweed stoffen. Door deze stoffen te combineren krijg je een eigenzinnige uitstraling. Ook ruiten, dieren, bloemen en grafische prints zijn weer verwerkt in de modetrends voor meisjeskleding.

Uiteenlopende vormgeving

Er zijn naast rokjes en jurkjes, harige bodywarmers en veel wollen truien en vesten die vol, rijk, zacht en luxe aanvoelen. De jeans gaan we wat minder zien. Die wordt ingewisseld door de culotte, de wat kortere broek met wijde pijpen. Een flared pijpje zien we bij wat oudere meiden, maar die staat ook pittig bij de kleintjes. We gaan borduursels, pofmouwen, franjes, pompons en leuke kwastjes zien, waardoor de kleding goed te combineren is met een rustige maillot.
De winterjassen bestaan uit meerdere materialen, waardoor ze een blikvanger worden. Baseball jasjes en bomberjacks zijn er ook weer. Zoals altijd zijn die af te maken met de meest toffe kleuren sjaals, mutsen en handschoenen.

Zoals je hebt kunnen lezen zien we echt de jaren ‘70 trends weer terug in de huidige modetrends voor meisjeskleding. Je kunt heerlijk uitpakken, er is meer dan genoeg keuze! Zowel voor de warmbloedige als koelbloedige meiden, iedereen komt aan bod dit najaar. Er zit voor iedereen wel wat moois bij dit jaar, dus ga los op al die kleuren en prints!