De beste accessoires voor een Ibiza interieur

De beste accessoires voor een Ibiza interieur

De Ibiza stijl is geweldig voor een flagrante ambiance in huis. Het leuke van deze stijl is de flexibiliteit en de vele methoden die er mogelijk zijn om je interieur in te richten en te decoreren, waardoor je een sfeer kunt creëren die ook nog past bij jouw persoonlijke stijl. Daarnaast zijn er ook verschillende accessoires die je kunt halen om een echte Ibiza look-and-feel in huis te krijgen. In dit artikel behandelen we de basiselementen van de Ibiza stijl en vertellen we over de accessoires die deze stijl het best bevorderen.

De elementen van Ibiza

Er zijn verschillende onderdelen waaraan de Ibiza stijl te herkennen is. Ten eerste de kleuren. Ibiza geeft een zomerse, warme uitstraling. De felle, flagrante kleuren geven het gevoel dat je op een eiland bent zoals Hawaï. De basis voor de Ibiza stijl is wit. Daarnaast worden ook kleuren uit de natuur erbij gehaald, zodat het natuurgevoel echt naar voren komt. Daarom zie je vaak genoeg ook kleuren zoals lichtbruin, crème en grijs.

Tip: Spiri Ibiza

Daarnaast heb je nog het materiaal. Vele Ibiza accessoires worden vervaardigd uit natuurlijke materialen. Voorbeelden daarvan zijn rieten matjes, houten meubelen en katoenen kleedjes. En dan is er nog een cruciaal element dat hoort bij de Ibiza stijl: patronen. Je ziet in een Ibiza heel veel patronen uit de oosterse wereld. Die zie je dan vaak verwerkt in de kleedjes en kussens, maar ook het natuurlijk vlechtwerk bestaat uit aantrekkelijke patronen.

Vloerkleedjes

Om echt de Ibiza feel in je woning te halen, moet je ervoor zorgen dat elk gedeelte van je woning van een Ibiza element is voorzien, dus ook de vloer. Hiervoor kun je kiezen uit vloermatten met mooie kleuren en patronen die de andere elementen in je interieur complementeren. Een goede keuze is een mat met natuurlijke kleuren zoals bruin en crème, aangezien de vloer in de meeste woningen ook bestaat uit een kleur uit deze categorie. Maar het kan natuurlijk ook anders.

Houten meubelen

Natuurlijke materialen zijn een geweldige manier om een zomerse uitstraling in je woning te krijgen. Zo zijn houten meubelen perfect voor het creëren van de warme ambiance waaraan de Ibiza stijl te herkennen is. Goede voorbeelden van meubelen die je kunt gebruiken om je woning te veranderen in een Ibiza prachtpaleis zijn houten koffietafels, krukjes en kasten.

Natuurlijke en oosterse elementen

Daarnaast kun je ook kiezen voor accessoires die zijn vervaardigd uit natuurlijke materialen om de Ibiza look in je woning te bevorderen. Ook elementen die je vaak terugvindt in paleizen in oosterse landen zijn perfect voor deze stijl. Zo kun je dan sierkussens, plaids met mooie designs en linnen dekens op je bankstelset of fauteuil leggen, en vlechtwerken hangen aan de wanden. Maar ook gewoon praktische accessoires zoals rieten mandjes zijn goede keuzes.

Planten

Ook het decoreren met natuurlijke elementen is een optie. Planten zijn geweldig om een natuurlijke sfeer in huis te krijgen. Er zijn ontzettend veel keuzes, dus kun je het zodanig regelen dat er een prachtig en complementerend geheel ontstaat. Je kunt kiezen voor hangplanten als je een Hawaiian look wil, gedroogde bloemen voor een iets meer oosterse uitstraling, of gewoon potplanten om een tuingevoel binnen te halen. Sommigen maken zelfs gebruik van boomstronken of takken in hun interieur. Wees dus creatief en kies accessoires die naast de warme sfeer ook jouw eigen stijl reflecteert.