chocolade

Chocolade trends in 2018 en meer

chocolade

Bepaalde ingrediënten in chocolade zijn simpelweg “onsterfelijk”. Als voorbeeld: het toevoegen van zout aan chocolade zal waarschijnlijk nooit meer van de bühne gaan. Hoe je dat kunt verklaren? Deze zout toevoeging versterkt de manier waarop ons lichaam de zoete smaak van suiker proeft. Bij chocolade werkt het ook zo. Wanneer er zout wordt toegevoegd aan chocolade, triggert het zout onze “sensoren” op onder andere de tong, die normaliter geen zoete smaak detecteren. Feitelijk een toegevoegd zintuig aan ons lichaam, een hulpmiddel, om suiker als lekker te ervaren. Daarom zijn wij dus ook zo dol op chocolade.

Andere krachtige ingrediënten in chocolade

Naast zout zijn er ook andere toevoegingen jarenlang traditie, zowel qua extraatje maar ook functioneel. Een voorbeeld hiervan zijn nootjes. Knapperigheid en de gezondheidsaspecten van noten. Hiernaast zien we steeds vaker besjes toegevoegd worden aan de ingrediëntenlijst van je favoriete choco, iets wat een heerlijke frisse twist kan zijn. Maar nu wordt het tijd om even in te zoomen op een aantal opvallende trends van 2018. Hier onze top 5.

Top 5 opvallende chocoladetrends van 2018

1. Superfoods
Superfood blijft vooralsnog een bepaalde vaagte over zich houden qua begrip. Vaak staat er een marketingfactor achter, om bepaalde producten te bestempelen als superfood, omdat ze goed zijn voor je gezondheid. Fan van het woord of niet, je kunt er niet omheen dat veel chocoladefabrikanten sterk hierop inspringen.
Denk hierbij aan bessen, zaadjes, spirulina, paddestoeltjes of specifieke kruiden zoals gember of kurkuma.

2. “Theechocolade”?
Waar we een introductie van zagen was de chai-chocolade. Chai als warme drank, bestaande uit zwarte thee, melk, kruiden en suiker (of zoetmiddel), is al immens populair. De chocolade industrie kon hier natuurlijk niet omheen. Wat je ziet is een integratie van kruiden in chocolade, waaronder kardemom, gember, peper of kaneel. De smaak van deze exclusieve chocolade doet sterk denken aan de warme drank, vandaar ook de naam.

3. Lavendel
Van deze bloem zou je wellicht niet verwachten dat er een entree van komt in de chocoladewereld. Lavendel heeft een zeer kenmerkende smaak. Er worden olieën toegepast en steeds meer op een natuurlijkere basis.

4. Cocosmelk
De populariteit van chocolade met een cocosvulling is aan het stijgen. Voor consumenten met een lactose intolerantie of bepaalde allergieën zou cocosmelk een waardige vervanger van koemelk kunnen zijn in de productie van chocolade.

5. Tahini
Tahini is feitelijk een pasta van sesamzaadjes. Hummus is een populair voorbeeld, waar tahini wordt gebruikt in de bereiding. Verrassenderwijs zijn er wereldwijd steeds meer chocolatiers die tahini zijn gaan gebruiken als innovatief ingredient.

De chocolade verkopers in Nederland zijn hun assortiment ook continu aan het uitbreiden. Laat jezelf eens verrassen tijdens je shoppingdag of bezoek een chocoladeproeverij!

Contact

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.