4 ideeën voor een kerstgeschenk voor je medewerkers

Voordat je het weet is het alweer kerst. Zorg daarom dat je op tijd nadenkt over een kerstgeschenk voor je personeel. Heb je geen idee wat je dit jaar weer moet geven? Laat je dan inspireren door dit artikel.

Geef een kerstpakket cadeau

Het klinkt niet creatief, maar veel mensen vinden het nog steeds leuk om een kerstpakket te krijgen. Je kunt een bedrijf inhuren dat je kerstpakket samenstelt of je kunt zelf een kerstpakket samenstellen. Kies een thema waarin je het kerstpakket gaat samenstellen. Een thema voor een kerstpakket met eten kan bijvoorbeeld zijn Italiaans, duurzaamheid of Mediterraan. Wil je iets in het kerstpakket stoppen dat past bij het bedrijf? Voeg dan merchandise toe. Je kunt bijvoorbeeld een softshell jas bedrukken of canvas tassen bedrukken met het logo van je bedrijf.

Geef een cadeaubon cadeau

Vind je het lastig om een cadeau te kiezen? Of vind je het belangrijk dat jouw medewerkers zelf kunnen kiezen wat ze kopen? Dan kan je een cadeaubon cadeau geven. Met een VVV cadeaubon zijn er heel veel mogelijkheden. Je kunt het bijvoorbeeld uitgeven bij winkels zoals Decathlon, Thuisbezorgd.nl, de Playstationstore en diverse boekhandels. Deze bon kan je ook nog omzetten naar een bol.com cadeaubon. Je kunt er ook voor kiezen om een cadeaubon te geven voor een etentje of een activiteit. Geef bijvoorbeeld een Nationale Restaurant cadeaubon of een cadeaubon voor een belevenis cadeau.

Geef geld cadeau

Als je jouw medewerkers nog meer vrijheid wilt geven over wat ze kunnen aanschaffen kan je ervoor kiezen om geld cadeau te geven. Er zijn tegenwoordig ook genoeg mensen die het geld hard nodig hebben. Het is wel leuk om nog een kleinigheidje hierbij cadeau te geven, zoals bonbons of iets anders lekkers. Let op dat als je het geld op de rekening stort er belasting over moet worden betaald.

Neem je medewerkers uit eten

Vind je teambuilding belangrijk? Dan kan je er ook voor kiezen om je medewerkers uit eten te nemen naar (luxe) restaurant. Zorg er dan wel voor dat iedereen die dag kan. Nog beter is om het etentje tijdens werktijd te doen. Kies bijvoorbeeld voor een luxe lunch. Zo weet je zeker dat iedereen aanwezig kan zijn. Overleg met de medewerkers wat voor soort keuken ze het liefst willen qua eten. Zorg ook dat je goed in kaart hebt met welke allergieën en dieetwensen je rekening moet houden. Hierdoor weet je zeker dat iedereen geniet van het eten.

Bij de keuze van een kerstgeschenk is het ook handig om je ondernemersraad of klankbord om tips te vragen. Ze weten vaak goed wat de behoeftes van de medewerkers zijn.